Onthulling straatnamen van bekende KNNV’ers

Op 3 november 2021 heeft wethouder Rob van Geest een aantal straatnaamborden onthuld in de in aanbouw zijnde wijk de Tuinen van Zandweerd. Een deel van de straatnamen van de wijk zijn vernoemd naar bekende schaatsers, zoals Ard Schenk, Kees Verkerk, Stien Kaiser, Ans Schut en Paul Schoemaker.

Het andere deel van de straatnamen is na lobbywerk van de stadsecoloog vernoemd naar Natuurbeschermers. Daarvan zijn er 3 belangrijk zijn voor de KNNV, dit zijn:
Hendrik Uittienstraat (1898-1944). Hendrik Uittien was leraar aan de Koloniale Landbouwschool in Deventer. Daarnaast was hij  bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor landbouw en plantkunde. Hij werkte mee aan verschillende tentoonstellingen, over bijvoorbeeld historische plantkundige en geneeskundige boeken in de Atheneumbibliotheek (in 1933) en over “Onze voeding in dezen tijd” op Nieuw Rollecate in 1941. In de oorlog, tot aan zijn dood, was hij voorzitter van de Deventer afdeling van de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging (KNNV).

Gé Flinthof. Gé Flint heeft zich decennialang (als coryfee bij de KNNV) voor natuurbehoud en natuuronderzoek in Deventer ingezet. 

Hans Grotenhuisstraat (1951-2018). Hans Grotenhuis heeft zich decennialang voor natuur en milieu in Deventer ingezet. Twee weken voor zijn overlijden heeft hij voor die verdienste de erepenning voor Deventer gekregen uit handen van burgemeester Heidema. Hans heeft een parel van de natuur nagelaten in de vorm van de Slenk bij Lettele.

Marijke Korsten-Grotenhuis heeft met wethouden Rob van Geest het straatnaambord van de Hans Grotenhuisstraat onthuld.

Lees ook het persbericht op de pagina van de gemeente Deventer.