excursie van IVN/KNNV naar Voedselbos Sieradenbuurt, Collierstraat 1 – Almere Buiten

Voedselbossen kunnen een uitkomst bieden in de crisis in de land- en tuinbouw. Een voedselbos stoot geen stikstof uit maar legt dat juist vast. Er hoeven geen meststoffen of bestrijdingsmiddelen te worden gebruikt en het houdt water vast. En de biodiversiteit is er veel groter dan op akkers of weilanden. In Almere ligt het Voedselbos Sieradenbuurt. Het idee hiervoor ontstond in overleg tussen de bewoners van de Sieradenbuurt en de gemeente Almere. Het startte in 2015/2016 met de aanplant van zo’n 1200 bomen en struiken. Het voedselbos is 5,5 hectare groot en heeft een parkachtige opzet. Het herbergt vele notenbomen, klein fruit en een appelgaard. Het bos is aangeplant op basis van permacultuur. Dat betekent dat de natuur hier haar gang gaat, er wordt minimaal onderhoud gepleegd. Het ligt in de buurt van het Oostvaardersplassen-gebied, misschien zien we nog een zeearend overvliegen! We worden begeleid door drie gidsen, waaronder Alwin Lambregts, lid van IVN-Almere .

NB1: aanmelden bij Frens Westenbrink.

NB2: we proberen zo veel mogelijk te carpoolen, dus geef ook aan of je kan en wil rijden of dat je op eigen gelegenheid gaat.

NB3: we vertrekken om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij McDonalds A1, Deventer (Deventerweg 121A). Via de A1/A27 is het 100 km naar de Collierstraat 1 in Almere Buiten.

Datum & tijd
za 13 augustus 2022 om 9:30
Vertrekplaats

We vertrekken om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij McDonalds A1, Deventer (Deventerweg 121A). Via de A1/A27 is het 100 km naar de Collierstraat 1 in Almere Buiten.
Bekijk vertrekplaats